Ankers


Roschmarine is importeur en distributeur van een exclusief assortiment watersportartikelen. Op het gebied van ankers voeren wij de toonaangevende Rocna en Vulcan ankers.
Rocna ankers en Vulcan ankers hebben unieke voordelen:

  Getting to know the water

  Water envoriment

  Sea animals

  3h/day practice on water

Rocna en Vulcan zetten de standaard


Sinds de komst van Rocna ankers is er een nieuw kwaliteitscriterium gezet voor ankers, geschikt voor de sport- en pleziervaart. Vulcan ankers zijn het vervolg op het succes van Rocna ankers. Beide werden ontwikkeld door ontwerper Peter Smith. Vulcan ankers hebbende de gelijke uitzonderlijke prestaties als Rocna, maar zijn in het design aangepast en daarom uitstekend geschikt voor een ander type boeg dan Rocna ankers.
Ook het Vulcan anker voldoet aan de volgende eisen:

  Het heeft een grote houdkracht;

  Het is betrouwbaar;

  Het is gebruiksvriendelijk;

Ankers van Rocna en Vulcan zijn wat dat betreft het beste dat u krijgen kunt.

Rocna; ongekende houdkracht voor betrouwbaar ankeren


Rocna ankers zijn echte alleskunners: ze graven zich in slib, in zand en begroeide bodem. Daarnaast kwalificeren Rocna ankers zich als ankers met een extreem hoge houdkracht. Deze Super High Hold Power (SHHP) is getest en gecertificeerd door o.a. RINA, het RINA (Registro Italiano Navale)

Het anker met de rolbeugel


Het ontwerp van het Rocna anker, het anker met de beugel, zorgt ervoor dat het anker altijd de juiste hoek vindt om zich in te graven. En dat op elk type bodem. Dit anker doet zelfs zijn werk op met gras of kelp begroeide bodems. Het grote blad zorgt voor een ongekende houdkracht. Doordat het anker zo stabiel is sleept het niet onnodig over de bodem wat een bijdrage levert aan bodembehoud. Het anker heeft een scherpe punt die 33% van het ankergewicht uitmaakt. Hierdoor is verzwaring met milieuonvriendelijk lood niet meer nodig. De solide stalen constructie uit één stuk, zonder bewegende delen maakt het anker betrouwbaar onder alle omstandigheden.

Voor elk pleziervaartuig een Rocna


Alle positieve eigenschappen hebben ervoor gezorgd dat steeds meer mensen kiezen voor Rocna. Rocna ankers zijn leverbaar in veel verschillende afmetingen, variërend van 4 tot 275 kg.

Vulcan ankers; gelijke klasse zonder beugel


Het Vulcan anker is het antwoord van gelijke klasse, voor jachten en boten waarbij het Rocna anker vanwege de rolbeugel niet past. Het Vulcan anker kent daarmee een bredere toepassing en is met name geschikt voor motorboten met boegreling.
Vulcan is speciaal ontwikkeld voor motorboten en zeilschepen waar een Rocna met rolbeugel niet past. Bij het Vulcan anker is de rolbeugel vervangen door een verstevigende Roll-palm™ die er, samen met de dynamisch vormgegeven schacht voor zorgt dat het anker altijd de juiste ligging aanneemt.

Hoe kiest u het juiste maat anker?


Om de juiste ankergrootte te selecteren, neemt u eerst de grootte van uw jacht als maatstaf, en vervolgens het gewicht. Als de ankergrootte niet duidelijk is, kies dan altijd het volgende grotere anker. Kies voor meerwandige boten altijd het volgende grootste ankergewicht. Op onze pagina over ankers vindt u ook een handige tabel waarmee u de juiste ankermaat kunt bepalen.
https://www.roschmarine.nl/producten/13/Rocna-anker