Ankerkettingen voor zeiljachten en motorboten


Een betrouwbare en hoogwaardige ankeruitrusting aan boord is een must. Niet alleen om stabiel en zeker te kunnen ankeren, ook in situaties waarbij een snelle ankermanoeuvre noodzakelijk is om niet te stranden moet u kunnen vertrouwen op uw materiaal.

Ons assortiment voorziet o.a. in de volgende ankerkettingen


  Titan gegalvaniseerde ankerketting en RVS316L, RVS318LN (duplex) ankerkettingen, gekalibreerd volgens DIN766 en ISO en geleverd met fabriekscertificaat.

  Goede kwaliteit RVS 316L of RVS 318LN (duplex 2205) ankerkettingen.

  Titan ankerkettingen, in diverse klasse; Titan Standard Grade 30 galvaniseerde gekalibreerde kortschalmige ankerkettingen, 30kg/mm2. Titan Grade 43 galvaniseerde gekalibreerde kortschalmige ketting, 43kg/mm2

  MF grade 70 hoogwaardige performance ketting, innovatieve gegalvaniseerde gekalibreerde kortschalmige ketting, prestatie van 70kg/mm2.

  High Tensile eindschalmen, grade 80, High Tensile Harpen en D-sluitingen, vanaf 6mm t/m 16mm. Gegalvaniseerde kortschalmige ankerkettingen. Leverbaar in sterkteklassen grade 30, 43 en 70.

Volledige informatie en uitgebreide specificaties over onze ankerkettingen kunt u hier vinden. (link naar https://www.roschmarine.nl/producten/14/Ankerketting)

Alles rondom ankers en ankerkettingen


Uiteraard voorziet onze assortiment ook in hoogwaardige producten rondom de ankerketting, zoals ankerloodlijn, sluitingen, anker wartels en anker schalmen. Klik hier voor een overzicht. (link naar https://www.roschmarine.nl/producten/hierarchy/10/Rocna-Vulcan-ankers-ketting )

Waar op te letten bij de keus voor een ankerketting?


De keus voor de juiste ankerketting hangt af van het type schip, het gewicht en de lengte van het vaartuig. Voor grotere jachten bestaat de ankeruitrusting uit een anker, een ankerketting en een voldoende sterke ankerlier. De ankerkettingen die wij voeren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, afwerkingen en kwaliteitsnormen. Ankerkettingen worden zowel in ISO-norm als in DIN aangeboden. De ISO-norm is standaard in de meeste Europese landen. Belangrijk bij niet handmatige bediening van het anker is dat de steek, dat wil zeggen de binnenlengte van de schakel, dezelfde norm heeft als het kettingwiel. Daarmee voorkomt u dat ketting niet precies in de moer past.

Roestvrijstalen ankerkettingen


Roestvrijstalen ankerkettingen zijn zeewater- en roestbestendig. Ze lopen licht en gaan zeer lang mee. Gegalvaniseerde kettingen moeten regelmatig worden gewassen met zoet water om corrosie te voorkomen. De sterkte en de levensduur van de kettingen worden o.a. bepaald door kwaliteit staal en de dikte zinklaag.

Kunt u het product dat u zoekt niet op onze website vinden, of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij doen ons uiterste best u te helpen.

Vulcan ankers; gelijke klasse zonder beugel


Het Vulcan anker is het antwoord van gelijke klasse, voor jachten en boten waarbij het Rocna anker vanwege de rolbeugel niet past. Het Vulcan anker kent daarmee een bredere toepassing en is met name geschikt voor zeilboten waarbij de furler of gennakerboom in de weg zitten. Daarnaast ook geschikt voor moterboten.
Vulcan is speciaal ontwikkeld voor motorboten en zeilschepen waar een Rocna met rolbeugel niet past. Bij het Vulcan anker is de rolbeugel vervangen door een verstevigende Roll-palm™ die er, samen met de dynamisch vormgegeven schacht voor zorgt dat het anker altijd de juiste ligging aanneemt.