Eenvoudiger hijsen en strijken van het grootzeil


Wilt u het hijsen en strijken van het grootzeil eenvoudiger maken? Een Sailtrack Systeem biedt oplossingen.

Door wrijving tussen mastgroef en leuvers kan het strijken en hijsen haperend verlopen, of het grootzeil kan blijven hangen. Het Sailtrack Systeem biedt een oplossing voor deze problemen. Hierdoor werkt u niet alleen eenvoudiger, maar ook veiliger. Het Sailtrack Systeem zorgt ervoor dat u eenvoudiger, en zonder problemen het grootzeil kunt hijsen en strijken, onder een hoek met wind.

Wat doet het Sailtrack Systeem?


  Het handmatig grootzeil hijsen en probleemloos strijken

  Het grootzeil blijft niet hangen, dus veilig

  Het strijken onder grotere hoek met de wind is geen probleem meer

Het Sailtrack Systeem is eenvoudig te installeren, ook op een staande mast, is onderhoudsvrij en zeer betaalbaar.

Hoe werkt het Sailtrack Systeem?


Het Sailtrack systeem is een extern mast groef systeem. Het systeem bestaat uit een externe zeer gladde UV bestendige kunststof mastgroef (UHMW-PE), bijbehorende leuvers uit gepolijst RVS en
batten-houders. De nieuwe mastgroef wordt in het bestaande mastprofiel geschoven en kan
met staande mast worden gemonteerd. Deze eenvoudige klus is normaal in een kwartier geklaard en kan door de booteigenaar zelf uitgevoerd worden. Voor elk type mast is een bijpassend Sailtrack verkrijgbaar.

  Kunststof UHMW-PE (polyethyleen)

  UV en zoutwater bestendig

  PE schokbestendig en stootvast

  Zeer lage wrijvingscoëfficiënt

  316 rvs-leuvers, PE batten- houders

  Speciale aanpassing voor koolstof masten

Kan het Sailtrack Systeem op elk zeilboot worden toegepast?


Het Sailtrack Systeem is geschikt voor schepen geschikt voor zeilschepen t/m 65 voet (20 meter) met een zeiloppervlakte tot 65m2.

Kan het Sailtrack Systeem op elke mast worden toegepast?


Ja, dit kan. Het systeem wordt aangeboden per meter. De leuvers zijn vervaardigd uit gepolijst RVS en leverbaar in een diverse standaardmaten en uitvoeringen. De mastgroef is vervaardigd uit zwart UHMW-PE. Dit type kunststof heeft een lage wrijvingsweerstand, is schokbestendig, stootvast, UV- en zoutwater bestendig. De mastgroef wordt geleverd in lengtes tot 60 voet. Deze kan op elk type mast worden geïnstalleerd, ook op een koolstof of composiet mast.
Meer informatie, volledige omschrijvingen en specificaties vindt u hier. (link naar Sailtrack systeem ). Maar u kunt natuurlijk ook altijd even contact met ons op nemen. Wij helpen u graag verder.